Favorieten - Blanc de Blancs

"Als de basischampagne (doorgaans de Brut sans année) van een champagnehuis je bevalt, dan zal de rest van het gamma je ook charmeren": je hoort het telkens opnieuw zeggen als je in de Champagne komt, en onze ervaring is dat deze basisregel ook klopt.

Het neemt niet weg dat we bij alle champagneboeren op onze site een of meer favoriete cuvées hebben.
Of je nu amateur of connaisseur bent, we zijn ervan overtuigd dat onze selectie Blancs de Blancs, Rosés, Millésimes,... je smaakpapillen ook zullen charmeren.

Brut Blanc de Blancs Grand Cru

Champagne Pascal Hénin

100 % Chardonnay
Een rijpingsproces van zes jaar resulteert in een prachtige, bijna atypische, Blanc de Blancs zonder scherpe kantjes. Een Grand Cru van wijnstokken van meer dan 40 jaar oud.


Cuvée des Chevaliers – Grand Cru

Champagne P. Lancelot – Royer

100 % Chardonnay van wijngaarden uit Cramant, Avize, Chouilly en Oger.
Deze champagne werd samengesteld uit reservewijnen die worden bewaard in eiken vaten.


Premier Cru Blanc de Blancs

Champagne Veuve Godart & Fils

100 % Chardonnay
Dankzij de drie jaar rijping in de kelders komen alle edele kenmerken van de Chardonnay ten volle tot zijn recht. De perfecte groen-gele kleur en de finesse van de parels zorgen ervoor dat je het degusteren extra lang wil laten duren.


Cuvée Spéciale Fleuron

Champagne de la Renaissance

Hoewel men voor deze schitterende Blanc de Blancs uitsluitend Chardonnay van een zelfde oogstjaar gebruikt, is het geen millésime. Dankzij de een strenge selectie en het gegeven dat de opbrengst van verschillende grand cru-percelen wordt verwerkt, slaagt men erin om een continuë smaak te realiseren die de typische stijl van het huis weerspiegelt.
De prachtig gedecoreerde fles (etiket in de vorm van een druivenblad) is de baby van het huis. Het goudgroene kleed en de bloemetjes in de neus openbaren een expressieve wijn met een fris en tegelijk rond karakter.


Cuvée Blanc de Blancs

Champagne Diogéne Tissier & Fils

100 % Chardonnay
Schitterend goud-groen kleed.
Intense neus, toetsen van rijpe gele vruchten en frisse bloemen. Een champagne met ‘lente-allures’, een mature en rijke smaaksensatie. De aanzet geeft een prettige vettigheid in de mond. Dit gaat over in een aanhoudende frisheid en de finale is lang en aromatisch. Deze champagne is harmonieus, evenwichtig en soepel.


Prestige Grand Cru

Champagne Louis Massing

Een compromisloze, elegante champagne met een eigen persoonlijkheid. Het is een speciale cuvée met de typische smaak van een volwassen wijn, (5 jaar rijping ‘sur lattes’) met een gouden kleed en een verleidelijk aroma van boter.
Een champagne met een uniek karakter, voor een uitzonderlijke gelegenheid.