Favorieten - 0 % Dosage

"Als de basischampagne (doorgaans de Brut sans année) van een champagnehuis je bevalt, dan zal de rest van het gamma je ook charmeren": je hoort het telkens opnieuw zeggen als je in de Champagne komt, en onze ervaring is dat deze basisregel ook klopt.

Het neemt niet weg dat we bij alle champagneboeren op onze site een of meer favoriete cuvées hebben.
Of je nu amateur of connaisseur bent, we zijn ervan overtuigd dat onze selectie Blancs de Blancs, Rosés, Millésimes,... je smaakpapillen ook zullen charmeren.

Brut Nature

Champagne Jean-Yves de Carlini

75 % Pinot Noir en 25 % Chardonnay
Deze champagne non dosé (= zonder toevoeging van suiker) rijpte minstens 15 maanden.


Extra-Brut Rosé

Champagne Philippe Fontaine

70 % Pinot Noir en 30 % Pinot Meunier
Deze knap gemaakte Rosé par saignée is een champagne non dosé (zonder toevoeging van extra suikers) en rijpte 2 jaar in de kelders.


Cuvée Extra-Brut

Champagne Diogéne Tissier & Fils

80 % Chardonnay en 20 % Pinot Noir
Een champagne met een laag suikergehalte, slechts 3 gram/liter. (geen toevoeging van suiker op het ogenblik van het ‘dégorgement’).
Helder lichtgouden kleed met witte kraag, fijne belletjes. Verleidelijke neus dankzij de tonen van verse witte vruchten, er manifesteren zich ook licht gegrilde toetsen.
De gespannen en rechtlijnige allure van deze cuvée zorgt voor evenwicht, het geheel is vrij krachtig en gecorseerd, de finale is fris en nerveus.Champagne Brut Nature - Cuvée La Pucelle

Champagne Perseval - Farge

Uitsluitend gemaakt van Pinot Noir druiven die exclusief afkomstig zijn van het perceel 'La Pucelle' in Chamery. Deze mooie premier cru is een champagne 'non dosé'. (zonder toevoeging van suiker)