Favorieten - Ratafia

"Als de basischampagne (doorgaans de Brut sans année) van een champagnehuis je bevalt, dan zal de rest van het gamma je ook charmeren": je hoort het telkens opnieuw zeggen als je in de Champagne komt, en onze ervaring is dat deze basisregel ook klopt.

Het neemt niet weg dat we bij alle champagneboeren op onze site een of meer favoriete cuvées hebben.
Of je nu amateur of connaisseur bent, we zijn ervan overtuigd dat onze selectie Blancs de Blancs, Rosés, Millésimes,... je smaakpapillen ook zullen charmeren.

Ratafia de Champagne wordt gemaakt door een neutrale alcohol bij het druivenmost (het sap verkregen na de persing) te voegen. De toevoeging van deze alcohol stopt het gistingsproces van de suikers. Hierdoor blijft Ratafia zoet van smaak en heeft het een alcoholgehalte van 18°. Ratafia wordt niet enkel in de Champagne gemaakt, oorspronkelijk zou die zelfs uit Catalonië komen. Maar alleen de Ratafia de Champagne en Ratafia de Bourgogne hebben een ‘Gecontroleerde Oorsprongsbenaming’.
Drink Ratafia als aperitief of gebruik het in de keuken als basis voor sauzen bij gebakken foie gras of wildgerechten.