13, Rue de Mailly
51360 VERZENAY
TEL 0033 326 494 391
champagne.decarlini@orange.fr
Het huis werd gesticht in 1955 door Roger de Carlini
Huidige wijnbouwer : Jean-Yves de Carlini
Prijscategorie: tussen 15,80 en 27,50 euro
Hectaren : 6 ha 50
Druivenvariëteit : Pinot Noir, Chardonnay en 2 % Pinot Meunier
Terroir : Grande Montagne de Reims
Productie : +/- 65.000 flessen
Productie van fantastisch goed gemaakte Pinot Noir champagnes : rond en fruitig, zonder zwaar te zijn.
De familie ontvangt je 6 dagen op 7 in een mooie degustatieruimte en heeft een soepel uurrooster.
Op afspraak kan je een rondleiding op het domein bekomen.
Vanaf 8 flessen kan je er je flessen al laten personaliseren.
Er is ook Ratafia, Très Vieux Marc en Fine de Champagne.
Ontdek de aroma’s van verse vruchten, vruchtenmoes, citrus, bloemen, patisserie, gegrilde toetsen, honing, chocolade en brioche in het gamma van Jean-Yves de Carlini.
75 % Pinot Noir en 25 % Chardonnay
Deze champagne non dosé (= zonder toevoeging van suiker) rijpte minstens 15 maanden.
75 % Pinot Noir en 25 % Chardonnay
Champagne met een lichte dosis suiker (5 à 6 g / liter) die minstens 15 maanden rijpte.
75 % Pinot Noir en 25 % Chardonnay
Rijpte minstens 15 maanden in de kelders. (13 à 14 gram suiker / liter)
75 % Pinot Noir en 25 % Chardonnay
Rijpte minstens 15 maanden in de kelders. (30 à 32 gram suiker / liter)
75 % Pinot Noir en 25 % Chardonnay
Rosé d’assemblage met toevoeging van ‘Bouzy Rouge’.
50 % Pinot Noir en 50 % Chardonnay
Rijpte minstens 15 maanden in de kelders.
100 % Pinot Noir
Mooie, ronde Blanc de Noirs die minstens 15 maanden in de kelders rijpte.
50 % Pinot Noir en 50 % Chardonnay
Rijpte minstens 10 jaar in de kelders.
Jean-Yves de Carlini
Een grootse champagne is … Een evenwichtige, complexe, aromatische, lichte wijn
Een grote champagnemaker … Houdt van zijn vak, is rigoureus in zijn werk, staat open voor nieuwe technieken maar respecteert de traditie. Een grote champagnemaker staat garant voor kwaliteit.
Wat ik nog zou willen realiseren is … Een oude, op eik gerijpte cuvée ontwikkelen
De wijngaard die ik zou willen hebben … De mijne maar dan in minder stukken verdeeld
Mijn favoriete champagne … Laurent-Perrier, Cuvée Grand Siècle in magnum
Mijn favoriete bier … Tripel Karmeliet
De beste zet die ik ooit deed … Mijn Blanc de Noirs – Grand Cru
De beste combinatie champagne / gerecht is … Een Blanc de Noirs met vis (bij voorkeur Lotte) in een romig sausje