Uit eten - Cafés

Tussen de wijngaarden rond de kerk van Chavot of aan een houten tafel bij een vijvertje in een bos: ’s zomers verkiezen wij te picknicken op een van de vele idyllische plekjes in de Champagne.
Natuurlijk zijn er in de streek ook veel goede tot uitmuntende restaurants. De betere champagnerestaurants vind je vooral in en rond Reims en Epernay, maar ook in de eenvoudige restaurants in de champagnedorpen sta je soms versteld van de heerlijke, regionale keuken. Deze lokale eethuizen zijn perfect voor de lunch: snel, smakelijk en voor een correcte prijs.

Krijg je dorst van champagne te degusteren?
Geen nood, hier vind je enkele adresjes waar je je dorst kan lessen.

Café – Restaurant du Centre

10 km van Epernay

2 rue du Général de Gaulle
51530 CRAMANT
Tél: 0033 326 57 50 77
WWW
Lekker! Rijkelijke schotels ! Vlotte en vriendelijke bediening ! Een van onze favoriete lunchplekjes.
Tip : parkeer je wagen op de Place Arthur Puissard & om de hoek van het restaurant, in de rue de la Grande Côte, vind je een van de mooiste vergezichten in Cramant.

Le Centre

10km van Epernay

24, Grande Rue
51190 GRAUVES

Voor een lekkere, typisch Franse lunch met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding bij een sympathiek koppel. Thierry staat achter de bar en Claire bereidt de traditionele Franse schotels zoals : Potée champenoise, Boeuf Bourguignon en Coq au vin. Maar proef vooral haar risotto met kip en paddenstoelen want die is ongeëvenaard. De ideale stop onder vrienden maar ook grote groepen (tot +/- 50 pers.) kunnen hier terecht.

Café de Sarcy ‘Resto Bikers’

24km van Epernay

2 Place Louis Bellot
51170 Sarcy
Telefoon 0033 3 26 61 86 01

Dé place to be voor de motorrijder in de Champagne. Maar, ook op vier wielen ben je er welkom. Je vindt er een kwaliteitsvolle, traditionele keuken met de chef aan het fornuis. Wij proefden een extreem lekkere röstiburger met een goed getapte pint uit de coolste tapinstallatie die we ooit zagen. Je kan deze leuke zaak niet missen want er staan steeds enkele gespierde bikes voor de deur.