54, Rue Léon Bourgeois
51530 PIERRY
TEL 0033 326 546 712
TEL 0033 326 540 317
guymichel.champagne@orange.fr
In 1959 stichtte Guy Michel zijn champagnehuis, hij was de 4de generatie. De eerste generatie champagnemakers startte al in 1847.
Prijscategorie: tussen 14,00 en 21,00 euro (33,00 euros voor de speciale Millésimes)
Hectaren : 22 ha
Druivenvariëteit : 15 % Pinot Noir, 35 % Chardonnay, 50 % Pinot Meunier
Terroir : de Marnevallei
Productie : +/- 100.000 flessen
Een passie voor oude wijnen en een streven naar continuë kwaliteit.
Guy Michel deelt zijn passie voor oude Millésimes graag met gelijkgestemden. Zijn schitterende cuvées oogsten jaarlijks lof in de Guide Hachette
10 % Pinot Noir, 55% Chardonnay en 35 % Pinot Meunier
Een smaakvolle champagne voor elk moment.
100 % Chardonnay
Het perfecte aperitief en ideaal bij visbereidingen.
50 % Pinot Meunier en 50 % Chardonnay
Als aperitief of bij het dessert, een prachtige rosé par macération met een zalige, fruitige zurigheid.
10 % Pinot Noir, 70% Chardonnay en 20 % Pinot Meunier.
Ontdek gegrilde toetsen, munt en honing. Een mooie champagne in een al even mooi aangeklede fles.
20 % Pinot Noir, 50 % Chardonnay en 30 % Pinot Meunier Ronde, delicate bubbels met toetsen van gegrilde koffie en vruchtenmoes.
10 % Pinot Noir, 50 % Chardonnay en 40 % Pinot Meunier
Harmonie en souplesse zijn de kernwoorden van deze mooie cuvée.
10 % Pinot Noir, 50 % Chardonnay en 40 % Pinot Meunier
Een rijpe, soepele champagne met complexe toetsen. Een champagne voor kenners.
30 % Chardonnay en 70 % Pinot Meunier
Frisse, florale bubbles met toetsen van amandel en brioche.
30 % Chardonnay en 70 % Pinot Meunier
Zeldzame, elegante klasse! Een kruidige champagne voor een uitzonderlijk moment.
100% Chardonnay
Fruitige houttoetsen samen met smaken van mokka en honing. Zalig bij foie gras.
100% Pinot Meunier
Soepele rode wijn met een lichte houtsmaak en toetsen van rode en zwarte bessen.
Guy Michel
Indien ik geen wijnbouwer was … Een alternatief was er niet, ik moest in de voetsporen van mijn vader treden
Een grootse champagne is … Een champagne die heel mineraal is, minstens 10 jaar oud is en gemaakt is met de 3 gekende druivensoorten
Het beste jaar was … 1959. Een goed jaar is moeilijk te voorspellen. Als je geduld hebt, kan een middelmatig jaar uitgroeien tot iets moois (1987 en 1988). Misschien ligt het beste jaar wel in mijn kelder maar heb ik het nog niet ontdekt.
Een jaar waaraan ik liever niet meer terugdenk … 1984 was superslecht. We hebben quasi de hele opbrengst naar de distillerie gebracht.
Mijn favoriete champagne … Een oude Bollinger of een oude Krug
Mijn favoriete wijn … Médoc
Mijn favoriete seizoen … De winter, dan is er wat minder werk
De beste combinatie champagne / gerecht is … Oude champagnes met rood vlees