Producenten - Champagne De La Renaissance


2, Rue d’Avize
51190 OGER
TEL 0033 326 57 53 90
nelly.dhondt@wanadoo.fr
www

Nelly Dhondt
Prijscategorie: tussen 13,50 en 18 euro
Hectaren: 7,8 ha
Druivenvariëteit: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Terroir: Oger, Mesnil, Avize, Chouilly, Aÿ, Avenay-Val-d’Or, Mutigny, Saudoy
Productie: /

De stijl van het huis

Familiaal champagnehuis.
De kwaliteit van het oogstjaar en een nauwgezette opvolging bepalen de duur van de rijping.

De troeven van het huis

Nelly houdt ervan haar passie voor de bubbels te delen met elke bezoeker.
Iedereen is gek op haar, en zij, zij is gek op alles! De wijngaard, de champagne, haar volgende glas en vooral … gek op het leven.
Nelly is een gezellige babbelkous. Met haar grollige openhartigheid lijkt ze zo uit een film van Pagnol te zijn gestapt. Breng haar een bezoek en je zal je op de eerste rij van de cinema wanen. (cfr. Les vignerons d'Oger)

De verschillende cuvées

Cuvée Gourmand - Demi-Sec - Premier Cru

Cuvée Terroir - Brut - Premier Cru

Deze grand cru is een assemblage van 60% van een zelfde oogstjaar en van 40% oude Chardonnay. Deze samenstelling zorgt voor een continuë kwaliteit en voor evenwichtige aroma’s. Een mooie cuvée om de grote momenten van het leven mee te vieren.

Cuvée Rosé des Blancs - Grand Cru

Samengesteld uit 60% Chardonnay (Nelly is geconditioneerd door deze variëteit) en 15% rode wijn. Een Pinot noir uit Aÿ die wordt gemaakt door Michel, de zoon des huizes. Deze champagne is de nieuwste telg in de champagnefamilie van Nelly en verschilt elk jaar in kleur en smaak. Want ieder jaar reageert de kleur van de druiven anders op het gistingsproces. De 3 jaar rijping bezorgen hem een elegante, gulle volheid.

Cuvée Fleuron - Grand Cru

Een van onze favorieten: hoewel men voor deze schitterende Blanc de Blancs uitsluitend Chardonnay van een zelfde oogstjaar gebruikt, is het geen millésime. Dankzij de een strenge selectie en het gegeven dat de opbrengst van verschillende grand cru-percelen wordt verwerkt, slaagt men erin om een continuë smaak te realiseren die de typische stijl van het huis weerspiegelt. De prachtig gedecoreerde fles (etiket in de vorm van een druivenblad) is de baby van het huis. Het goudgroene kleed en de bloemetjes in de neus openbaren een expressieve wijn met een fris en tegelijk rond karakter.

Cuvée Sauvage - Brut

Deze cuvée is identiek aan de brut sans année maar kent geen toevoeging van de liqueur au dégorgement. (= geen extra suikers) Een ietwat nerveuze maar niet agressieve wijn met dominante aroma’s van pompelmoes in de neus. Perfect als aperitief !

Cuvée Brut+

Cuvée Millésime 2008

Eén jaar, één wijngaard: Oger grand cru.
Deze millésime vertaalt de specifieke eigenschappen van het oogstjaar en tegelijk ook de verbondenheid van het champagnehuis met de unieke krijtlagen waarmee Oger gezegend is . Ontdek de kracht van een terroir in deze wijn die minstens 4 jaar rijping ‘sur lattes’ heeft gekend. Savoureer de aroma’s van honing, gedroogd fruit en de geraffineerde toets van witte bloemen. Een grand cru voor ‘connaisseurs’. « Le millésime, on l’aime, on l’aime moins, on l’adore. »

Wie is de wijnbouwer?

Nelly Dhondt

Indien ik geen wijnmaakster was … … Zou ik tolk geworden zijn. Ik hou van de omgang met andere mensen, andere nationaliteiten.

Het beste jaar was … 2003, voor zijn uitzonderlijke, atypische kwaliteit. Qua kwantiteit was het een ramp.

Mijn favoriete champagne … Bollinger

De wijngaard die ik zou willen hebben … Een wijngaard in Cramant

Mijn favoriete bier … Corona.

De grootste fout die ik ooit maakte … Ik ben veel te goedgelovig geweest. Ik heb me te veel door anderen laten gebruiken.

De beste combinatie champagne / gerecht is … Een ontbijt om 8u30 in de wijngaard tijdens de oogst met : brood, pâté, een goede humeur, veel vriendschap en … champagne.

Ik huiver van … Het kwaad dat aan kinderen wordt aangedaan

Mijn grootste wens … Werd voldaan door de liefde van mijn kinderen

Mijn favoriete plek … Mijn dorp en de kust.