7, Avenue Mont Félix
51530 MOUSSY
TEL 0033 326 540 436
contact@champagne-vvegodartetfils.com
www
Blog
François Godart
Prijscategorie: tussen 15,00 en 30,00 euro
Hectaren : 9 ha
Druivenvariëteit : Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier
Terroir : Pierry, Moussy, Vinay, Chavot, Bergères-Les-Vertus, Festigny
Productie : +/- 70.000 flessen
Familiaal champagnehuis, trouw aan de traditionele, artisanale methode waarbij de wijn de weg uitstippelt die wijnbouwer volgt en niet andersom.
Van 10u00 tot 12u00 en van 14u00 tot 16u30 ontvangt de wijnbouwer bezoekers. Je moet niet per se een afspraak maken.
Om een glaasje bubbels hoef je er niet te bedelen. De wijnmaker laat je de huisstijl (assemblage van wijnen uit meerdere champagnegemeenten) volop proeven.
Ontdek de smaken en aroma’s van 51 verschillende percelen, verdeeld over 6 verschillende champagnegemeenten.
De klassieker van het huis is een assemblage van de 3 gekende cépages en rijpte 2 jaar in de kelders. De diversiteit van aroma’s en de uitmuntende kwaliteit is de constante van deze huisstijl.
Identiek aan de Brut maar met een hoger suikergehalte.
Identiek aan de Sec maar met een nog hoger suikergehalte. Ideaal bij een dessert met vers fruit.
100 % Chardonnay
Dankzij de drie jaar rijping in de kelders komen alle edele kenmerken van de Chardonnay ten volle tot zijn recht. De perfecte groen-gele kleur en de finesse van de parels zorgen ervoor dat je het degusteren extra lang wil laten duren.
Geslaagde harmonie tussen de traditionele huisstijl en de rode wijn uit de Champagne. Na twee jaar rijping in de kelders verbaast deze Rosé zowel het oog als de smaakpapillen.
Een assemblage van de drie cépages. De Pinot Meunier die het meest is vertegenwoordigd en het lagere suikergehalte zorgen voor frisheid en evenwicht.
Het resultaat is een heel toegankelijke champagne.
30 % Chardonnay, 10 % Pinot Noir en 60 % Pinot Meunier.
Deze nectar kreeg 4 jaar de tijd om te rijpen in de kelders en combineert body, finesse en souplesse. Een geweldige champagne met veel maturiteit voor uitzonderlijke gelegenheden.
1/3 Chardonnay , 1/3 Pinot Noir en 1/3 Pinot Meunier.
Het perfecte evenwicht tussen de drie gekende druivensoorten in de Champagne. Ronde, vlezige champagne. Perfect als aperitief en bij de maaltijd.
Cuvée geselecteerd door het magazine 'Sommeliers International'.
Rode wijn, 100% Pinot Noir.
Rood fruit, florale en gerookte toetsen in de neus. Rond, krachtig en kruidig in de mond.
Indien ik geen wijnbouwer was … Zou ik monnik in de Norbertijnerabdij van Mondaye in Normandië geworden zijn
Een grootse champagne is … Een wijn die je raakt door zijn uitzonderlijke kwaliteit en die je laat voelen dat je leeft
De wijngaard die ik zou willen hebben … Enkele percelen in Verzenay
Mijn favoriete bier … Westmalle
De grootste fout die ik ooit maakte … Niet geloven in de toekomst
De beste combinatie champagne / gerecht is … Een Blanc de Blancs bij een carpaccio van Sint-Jakobsvruchten
Ik huiver van … Onverschilligheid
Mijn grootste wens … Wereldvrede en een hechte samenwerking tussen de rijke en de minder bedeelde landen
Mijn favoriete plek … De Mont-Saint-Michel, ‘tussen hemel en aarde’