106, Rue Gaston Poittevin
51480 Cumières
Telefoon 0033 326 51 66 39
champagne.sanchezleguedard@orange.fr
www
Opgericht in 1953 door Bernard Le Guédard.
Vandaag staan José en Sébastien Sanchez (vader en zoon) aan het roer van dit sympathieke champagnehuis.
Hectaren : 5 ha
Druivenvariëteit : 60 % pinot noir, 20 % chardonnay en 20 % Pinot Meunier
Terroir : Cumières, Damery en Oger
Productie : +/- 45.000 flessen
De manuele remuage in de ‘pupitres’ (= het draaien van de champagneflessen in de rekken dat het bezinksel in de hals doet terechtkomen om verwijderd te worden) wordt nog steeds toegepast op de totale productie.
De druiven worden geperst met een traditionele druivenpers van 4000 kg.
Deze champagnemakers evolueren meer en meer naar bio-champagne en kiezen dus niet voor de 'gemakkelijke' weg.
Maar, dankzij deze manier van werken wint de champagne aan vitaliteit en komen de smaak en de aroma’s, die eigen zijn aan de terroir, meer tot uiting.
Maak een afspraak en de wijnmaker zal met plezier wat tijd voor je vrijmaken.
Je zal samen met hem een toertje maken langs de persinstallatie en de cuverie en je zal ook een blik kunnen werpen in het sympathieke maar krappe keldertje. Indrukwekkend hoe ze er in slagen om zo veel flessen in zo’n beperkte ruimte te laten rusten.
En, om een glaasje bubbels zal je achteraf niet moeten bietsen. Je zal de kans krijgen om alle cuvées royaal te proeven.
Een assemblage van Pinot Noir (60%) en Pinot Meunier (40%) die 3 jaar in de kelders mocht rijpen.
Een lichte, fruitige champagne die perfect is als aperitief maar die ook tijdens de maaltijd kan worden gedronken.
Bestaat ook in demi-sec.
Een assemblage van Pinot Noir (60%), Pinot Meunier (20%) en Chardonnay (20%). De extra Chardonnay zorgt voor een fijne, delicate champagne die 3 tot 4 jaar tijd kreeg om zich te ontwikkelen.
Geniet ervan als aperitief of tijdens de maaltijd.
Een grandioze rosé par macération, heel intens van kleur (framboos), die 2 jaar rijpte in de kelders.
Aroma’s: framboos, kers, cassis en violette in de afdronk.
Een rosé die je zal verleiden als aperitief maar ook de perfecte begeleider is van gevogelte, gebraad en verschillende kazen.
Een zuivere Blanc de Blancs : 100% Chardonnay afkomstig uit de Grand Cru-gemeente Oger.
Na 5 jaar rijpen schenkt deze edele druivensoort al zijn finesse en lichtvoetigheid aan de bubbels.
Een mooie champagne voor de mooie momenten in het leven.
Deze champagne is het resultaat van een uniek oogstjaar en kende 5 jaar rijping in de kelders.
De Chardonnay (50%) zorgt voor de finesse en de Pinots Noir (50%) voor de body en structuur.
Geniet ervan tijdens een uitzonderlijke gelegenheid.
Een cuvée met een zeer laag suikergehalte, afkomstig van de 3 gekende druivensoorten: Pinot Noir (50%), Pinot Meunier (20%) en op eik gerijpte Chardonnay (30%).
Deze champagne wordt vooral geapprecieerd tijdens het aperitief.
José en Sébastien Sanchez
Indien ik geen wijnbouwer was … Zou ik er een willen zijn.
Een grote champagnemaker is … Gepassioneerd en ongeduldig om te ontdekken wat de natuur hem zal schenken.
De wijngaard die ik zou willen hebben … Enkele percelen in de Bourgogne.
Mijn favoriete wijn … Nuits-Saint-Georges.
Mijn favoriete seizoen ... De herfst, dan oogsten we en kennen we het resultaat van een jaar hard labeur.