Producenten - Champagne Louis Massing

118, Allée Jules Lucotte
P.A. Le Paradis
51190 Avize
Tel: 0033 3 26 57 52 92
GSM: 0033 7 88 44 74 82
commercial.champagnelouismassing@orange.fr
www

Huis gesticht in 1936 door Louis Massing en sinds 1993 onder leiding van Estelle en Jean Bernard Moroy, de derde generatie.
Prijscategorie: tussen 18,00 en 36,00 euro.
Hectaren: 11,08 ha
Druivenrassen: 99,5 % Chardonnay en 0,5 % Pinot Noir
Terroir: Avize (Grand Cru) en Villeneuve (1ier Cru)
Productie: 300.000 flessen

Huisstijl

Dit familiaal champagnehuis produceert hoofdzakelijk cuvées Grand Cru Blanc de Blancs.
Dankzij een minimale rijpingsduur van drie jaar zijn het grootse champagnes met een enorme finesse en fijne belletjes die elke liefhebber zullen verleiden.

De troeven van het huis

Champagne Louis Massing ligt in het hart van de Côte des Blancs en is een familiaal champagnehuis waar sinds 1936 drie generaties gepassioneerde wijnbouwers mekaar opvolgen.
Ze hebben een enorm mooi en gevarieerd gamma van 5 cuvées Grand Cru Blanc de Blancs waaronder een geweldige cuvée die op eik werd opgevoed.

De champagnemakers hebben geen geheimen voor hun bezoekers: pers, cuverie, kelder, dégorgement, aankleden van de fles, ...het ganse huis wordt getoond en op het einde van het bezoek volgt een mooie degustatie.
Een bezoek is mogelijk van maandag tot vrijdag (de ganse dag), op zaterdag (tot 13u.) en op zondag na afspraak.
In de zomer kunnen de champagnes op het terras worden geproefd.

De verschillende cuvées

De assemblages

Premier Cru

70% Pinot Noir en 30% Chardonnay
Deze brut champagne is een mooie combinatie van pinot noir, die voor body en fruitige toetsen zorgt, en chardonnay die er de finesse en fraicheur aan toevoegt. Een streling voor de smaakpapillen.

Grande Réserve

30% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier, 30% Chardonnay en 10% oude reservewijn
Deze cuvée dankt haar elegantie aan de geslaagde samenstelling van de 3 gekende druivenrassen uit de Champagne. Het resultaat is een heel soepele champagne met een lange en fruitige afdronk. Een klassieke maar extreem goed gemaakte en evenwichtige champagne. Eentje om te drinken op elk moment.

De Blancs de Blancs (100% chardonnay)

Brut Grand Cru

Een mooie selectie chardonnay uit de wijngaarden van Champagne Louis Massing brengt deze aangename cuvée voort: evenwichtig, lichtvoetig en vol finesse. Een champagne voor de spontane aperitiefmomenten.

Nature Grand Cru

Een typische chardonnay volgens de meest pure stijl van het huis. De citrische en minerale toetsen zorgen voor een champagne met een grote finesse.
De cuvée Nature werd geselecteerd door de Guide Hubert des Vins 2017 met een score van 16/20.

Prestige Grand Cru

Een compromisloze, elegante champagne met een eigen persoonlijkheid. Het is een speciale cuvée met de typische smaak van een volwassen wijn, 5 jaar rijping ‘sur lattes’) met een gouden kleed en een verleidelijk aroma van boter.
Een champagne met een uniek karakter, voor een uitzonderlijke gelegenheid.

Millésimé Grand Cru

Deze champagne is het resultaat van een uitzonderlijk goede oogst van chardonnay grand cru uit de Côte des Blancs, met het perfecte evenwicht tussen de suikers en de zuren van de druiven. In de mond ontwaren zich aroma’s van gedroogde vruchten en honing. (9 jaar rijping ‘sur lattes’) Een gastronomische champagne die u zal verleiden door zijn maturiteit. De perfecte begeleider van een hoogstaande maaltijd of om van te genieten onder kenners.

Excellence Grand Cru

Een uitmuntende champagne, het resultaat van 9 maanden rijping op eiken vaten.
Fijne belletjes en toetsen van vanille strelen de tong. De afdronk is lang en wordt gekenmerkt door aroma’s van hout en gedroogd fruit.
De cuvée Excellence werd geselecteerd door de Guide VERON des champagnes 2017.

De Rosés

Rosé Premier Cru

30% Pinot Noir en 70% Chardonnay
Een jonge, zalmkleurige rosé d’assemblage met heel mooie belletjes.
Op de tong ontdek je aroma’s van rood fruit en enkele florale toetsen.
Ideaal als aperitief en als begeleider van desserten op basis van fruit.

Cuvée Velours (Extra-dry Rosé Premier Cru)

30% Pinot Noir en 70% Chardonnay
Deze delicate, elegante en tegelijk gastronomische rosé geeft aangename aroma’s van aardbeien en frambozen in de neus.
Dankzij een dosis suiker van 17 gr./l. ervaar je een fluweelzacht mondgevoel maar proef je geen suiker. Deze extra-dry champagne is soepel, tongstrelend en perfect in harmonie.
Tip: combineer de Cuvée Velours met foie gras en compote van zwarte kersen, met een taart op basis van rode vruchten, met een panna cotta met frambozencoulis...
De cuvée Velours werd geselecteerd door de Guide VERON des champagnes 2018.

Wie is de wijnbouwer?

Estelle en Jean Bernard Moroy

Een grote champagnemaker .. Leeft en beleeft zijn passie van de wijnstok tot het bruisende glas bubbels.
Een jaar waaraan ik liever niet meer terugdenk .. 1993, toen overleed de papa van Estelle op het einde van de oogst
De wijngaard die ik zou willen hebben .. Een wijngaard in de Côtes de Provence
Mijn favoriete champagne .. Louis Massing Cuvée Excellence Vendange 2005
Mijn favoriete wijn .. een Meursault
Mijn favoriete bier .. De bieren van de brouwerij Timmermans
Mijn favoriete seizoen .. September, voor de oogst
Mijn meest meesterlijke zet .. Mijn eerste vinificatie in houten vaten in 2001 met een door de regen verdunde oogst.
De beste combinatie champagne / gerecht is .. Kabeljauwfilet en foie gras, in de pan gebakken met heerlijke boter en daarbij een Cuvée Excellence Louis Massing
Wat mij kan ontroeren .. De geëngageerdheid van onze zoon ten dienste van ons familiale champagnehuis.
Wat bezorgt je kippenvel als je er aan denkt .. Ziek worden, als je gezondheid je in de steek laat waardoor je niet meer verder kan, daar denk ik liever niet aan.
Als ik iets in mijn leven mocht veranderen .. NIETS!
Mijn grootste wens .. Ooit een excellente Côte de Provence produceren
Mijn favoriete plek .. de Provence